tisdag 4 augusti 2009

Svenska sommarnätter

Det är bra grejer det. Att sitta insvept i en filt och känna sig riktigt ombonad, med en kall näsa på grund av frisk och kall luft. Att dricka te ur termos och grilla marshmallows. Att prata med goda vänner halva natten. Att skratta så att det gör så ont i magen att man måste ligga ner tills det har gått över. Att sitta och titta på solnedgången över staden, frågan är bara vilken stadsdel det egentligen var? Att allting bara kan kännas så vanligt bra trots att vi knappt setts under året, utan varit ute på olika äventyr i olika delar av världen. Fint. Och mys.

Man kunde se både muslimer (levande och döda), buddhister, shejker, människor utförandes konstiga riter och läskiga huliganer med bandanas och kniv. Och inte att förglömma katten som kom springandes för att gosa, men inte ville äta korv. Men det var inte så farligt, det var bara vi. Fast katten var inte vi, men den var snällare än vid första anblicken, när den verkligen hade tagit sikte och rusade mot oss.

Och den härliga sommarnatten föregicks av en härlig dag på stranden, var varken för varmt eller för kallt, alldeles lagom! Svensk sommar är bra grejer det.

Inga kommentarer: