lördag 1 oktober 2011

Effektiv, fast ändå inte

Saker man kan göra för att undvika att plugga:

- Sova i ett halvt dygn istället för att gå upp den tid man planerade kvällen innan.

- Cykla ner till stan i det fantastiska höstvädret.

- Köpa de perfekta vinterkängorna (äntligen!).

- Införskaffa sig bromsar till cykeln. Bra att ha.

- Investera i praktisk förvaring efter nästan ett års längtan efter detta.

- Spontanshoppa fint på rea.

- Äta tårta.

- Sortera kvitton från de senaste månaderna, samt skriva in allt man köpt i ett excel-dokument (ja, det kan tyckas sjukt onödigt, men det har sin charm att ha koll på hur mycket pengar som går till mat och hur mycket som går till fika eller kläder!).

- Pyssla ihop fina kuvert till de kvitton som ska överlämnas till olika personer, samt skriva ner kontonummer på de nyss nämnda kvittona.

- Möblera om.

- Städa lite.

- Måla naglarna (jag har till slut kommit till den punkten då jag tycker nagellack är lite kul. Äntligen får jag känna mig lite mer kvinnlig!).

- Med hjälp av den ovan nämnda praktiska förvaringen organisera alla städskåpsartiklar som har legat ihopslängda på en hylla, efter nästan ett års längtan efter detta.

- Titta på de facebookbilder man är taggad på för att komma ihåg vad för roligt man har gjort det senaste året.

- Ringa och prata med mamma.

Idag har jag alltså gjort väldigt många saker, och man skulle kunna kalla mig sjukt effektiv, men jag har inte gjort ett uns av det jag egentligen borde ha gjort. Men att gå ut med soporna känns för tråkigt, så nu är det kanske dags att gå och koka lite te, förbereda ett par digistivekex med ost (imorgon får jag hjälp med tårtan, så jag slipper oroa mig över den ett tag) och sedan grotta ner sig i kemins mekanismer. Ja, nu kör vi.

Inga kommentarer: