söndag 8 januari 2012

Sparks

Det bästa sättet för att få mig att packa upp direkt när jag kommer fram är att ha ett borde på mig som är så mycket tråkigare. Till exempel att plugga fonetik. Jag hoppas jag slipper det efter imorgon (för ett år sedan tänkte jag oftast "efter imorgon är det över!" inför tentor, men den här terminen har det övergått i ett förhoppningsvis. Lite obehagligt kanske, men också lite skönt.). Jag börjar oroa mig lite för det där fallet som kommer efter högmod. Men jag orkar inte plugga.

Kvällens låt är den här:


Den tar mig tillbaka till en stund då jag kände mig alldeles totalt trygg och förnöjd i nuet, trots att allt runtomkring mig var känslostormar och jag visste att just det nuet var alldeles för kort. En minut kanske. Det var en fin stund. Som en paus.

Sen har jag en övrig fundering: Hur ska man slänga en gammal, tom parfymflaska som består av glas, plast och kanske metall, som man inte lyckas få isär? Krossa glaset för att få isär den? Verkar våldsamt. Slänga i vanliga soporna? Känns inte riktigt rätt med tanke på glaset som sedan kan krossas och skära någon stackares händer. Och mitt källsorteringshjärta säger emot. Slänga alltihop i glasinsamlingen känns inte heller bra. Jag kanske får spara den. Ställa den på en hylla och vänta på bättre tider. Kanske till nästa bytesdag, om jag lyckas promota den tillräckligt kanske någon kan hitta någon användning av den? Eller så får den vänta på ännu bättre tider kanske.

Inga kommentarer: